O Italiji

Italija ima skoraj 61 milijonov prebivalcev, kar jo na lestvici najbolj poseljenih evropskih držav uvršča na peto mesto. Za vas smo pripravili nekaj zanimivih prispevkov o Italiji, italijanskih pokrajinah, kot je Toskana in italijanskih mestih, kot je Torino.

Zanimivosti o Italiji

Ali ste vedeli, da znotraj Italije obstajata še dve neodvisni državi, San Marino in Vatikan, prva pa je tudi najstarejša republika na svetu (301 n. št.)? Preberite več.

 

Bologna – mesto znanja

Mirno mesto z majhnimi trgovinami in kavarnami krasijo srednjeveška arhitektura in starodavne stavbe. Preberite več.

 

Capri: Ma quanta gente!

Gre za izjemno barvit in razgiban otok. Ne pričakujte ležernega sprehajanja po promenadah ob obali: Capri je za tiste z nekoliko več kondicije! Preberite več.

 

Capri, 2. del

Preden se odpravite v hrib do središča mesta Capri, se z barko zapeljite okoli otoka. Videli boste lahko znamenite klife, vile znanih oseb in prizorišča, kjer snemajo filme. Preberite več.

 

Čedad: s kolesom k sosedom

Zakaj se ne bi s kolesom kar odpeljali na enodnevni izlet v Čedad (Cividale del Friuli), simpatično mestece le nekaj kilometrov za slovensko-italijansko mejo? Preberite več.

 

Firence – renesančni biser

Da gre za mesto izumiteljev, priča tudi dejstvo, da je bil leta 1700 v Firencah prvič izdelan klavir  – morda ravno zaradi tega, ker so ravno v Firencah prvič uprizorili balet. Preberite več.

 

Pompeji – dediščina antike

Pompeji danes s 60 hektarji površine veljajo za največje arheološko najdišče, svetovno slavo pa je odkritje doseglo s povsem ohranjenimi zoglenelimi ostanki iz rimskih časov. Preberite več.

 

Rim – česa ne smete spregledati

Največje italijansko mesto je prava paša za oči in velikanski muzej na prostem. Na vsakem koraku boste odkrili kakšen umetniški zaklad ali sledi veličastne antične preteklosti. Preberite več.

 

Sicilija – ime ljubezni

Ena od legend o Siciliji pa pravi, da je otok dobil ime po libanonski princesi Siciliji, ki so ji preroki napovedali, da bo končala v ustih pošasti, če ne zapusti dežele. Preberite več. 

 

Torino: prijetno presenečenje

Kako priti do Torina in kdaj ga obiskati? Imate raje muzeje ali zelene parke? Torino ni tako tipično turistično mesto, vendar ima veliko za ponuditi in vas bo zagotovo navdušil! Preberite več. 

 

Toskana, prvi del

V Toskano se lahko odpravite kadarkoli v letu. Najlepše je spomladi, ko poneha zimski dež, in jeseni, ko mine vroča poletna sopara. Preberite več.

 

Toskana, drugi del

Najbolj priljubljene nastanitve na podeželju so kamnite vile (z bazeni) ali kmečki turizem, ki ponavadi stanejo manj kot hotelske sobe v mestih (Firence, Siena). Preberite več.

 

Vatikanske skrivnosti

Če bi za ogled vsake slike v Vatikanskih muzejih porabili natanko eno minuto, bi potrebovali kar štiri leta, da bi si ogledali vse! Preberite več.

 

Vse poti vodijo v Rim

Mesto je polno znamenitosti. Ob obisku Rima si je nujno ogledati: kolosej, rimski forum, panteon, trg in bazilika sv. Petra, vatikanski muzeji, Fontana di Trevi, katakombe … Preberite več.