Umbrija – zeleno srce Italije

Tečaj italijanščine vključuje tudi prijetno druženje ob zanimivih pogovorih o italijanski kulturi in zgodovini. Umbrija (Umbria) je edina italijanska pokrajina, ki ne meji niti na morje niti na drugo državo. Zaradi tega je najverjetneje ohranila mnogo tradicij. Zaradi zelenih gričev pa jo pogosto imenujejo tudi zeleno srce Italije (il cuore verde). Ima zelo bogato kulinariko in mnogo dobrih vin.

tečaj italijanščine

Bogata umetnostna in kulturna dediščina

Čeprav je ena najmanjših italijanskih pokrajin, se ponaša z bogato umetnostno in kulturno dediščino. Umbrija ima kar tri različne vzdevke: Sveta Umbrija, Umbrija bojevnica, Zelena Umbrija.

  • Sveta Umbrija (l’Umbria santa) ji rečejo zaradi najbolj obiskanega mesta Assisi, kjer sta živela sveti Frančišek (San Francesco) in sveta Klara (Santa Chiara). Assisi je zato glavni sveti center Umbrije in priljubljen cilj romarjev (il pellegrino).
  • Umbrija bojevnica (l’Umbria guerriera) se povezuje s časi, ko so se morali njeni prebivalci braniti pred zavojevalci. Ima mnogo utrdb, zaradi česar jo, kot rečeno, imenujejo tudi bojevnica.
  • Zelena Umbrija (l’Umbria verde) pa zato, ker je zelo bogata z zelenjem, saj večji del prekrivajo zeleni griči (la collina), hribovja (la montagna) in nižine (la pianura).

Pokrajina prijetnih mest

tečaj italijanščineUmbrija je polna prijetnih in zanimivih mest, kot so Orvieto, Todi, Norcia, Spoleto. Zelo hvalevredno je, da ohranjajo svojo različnost in pristnost.

 

Orvieto, srednjeveško mestece.

Najbolj prijetno mestece

tečaj italijanščineGubbio, ki je bilo pred leti izbrano za najbolj prijetno mesto za življenje, se imenuje tudi sivo mesto (la città grigia) – zaradi sive kamnite podlage, na kateri je bilo zgrajeno. Je najstarejši antični del Umbrije, ki je ohranil svoj srednjeveški videz (l’aspetto medievale).

Rojstno mesto Baccija

tečaj italijanščinePrestolnico (la capitale) Umbrije Perugio pogosto imenujejo tudi mali dragulj (il piccolo gioiello), saj ima izredno bogato zgodovino ter je znana kot živahno kulturno in univerzitetno mesto. Poznana je tudi po čokoladnih bombonih Bacci, ki so jih »iznašli« prav v Perugii.

 

 

Tečaj italijanščine: naučite se italijansko z Lingulo

Tečaj italijanščine je idealna priložnost za širjenje in poglabljanje znanja italijanskega jezika.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.