Tečaj italijanščine

skupinsko učenje jezika

Italijanščina velja za izredno speven jezik, Italija pa za čudovito državo, ki je priljubljena destinacija za turiste. Zato ni presenetljivo, da se na svetu trenutno italijansko uči kar dva milijona ljudi. Tudi v Linguli je italijanščina eden od najbolj priljubljenih jezikov med tečajniki. Kateri tečaj italijanščine pa boste izbrali vi?

 

Kateri tečaj italijanščine bi bil za vas najprimernejši?

Lingulini tečaji italijanščine vam omogočajo, da z ravni popolnega začetnika napredujete do ravni maternega govorca.

  • Tečaj splošne italijanščine:  sporazumevanje v najpogostejših življenjskih situacijah. Začetni tečaj je primeren za tiste, ki se italijansko še niste učili oziroma je od vašega učenja minilo tako dolgo, da ste pozabili skoraj vse.
  • Tečaj italijanščine – konverzacija: veliko pogovarjanja, širjenje besedišča … V ospredju tečaja je pogovor v najpogostejših življenjskih situacijah. Na višjih ravneh tečaja vas bodo poučevali tudi naravni govorci italijanščine.
  • Poslovna italijanščina: zaradi bližine Slovenije in Italije ter pomembnih gospodarskih odnosov se vse več poslovnežev odloča za tečaj poslovnega jezika. Razširite »poslovni« besedni zaklad in usvojite najpomembnejše veščine poslovnega komuniciranja.
  • Pripravljalni tečaj za mednarodne izpite: podrobneje spoznate vsebino izpita. Tečajniki se najpogosteje odločajo za pridobitev mednarodnega certifikata CELI.
  • Specializirane delavnice in tečaji: natrenirate izključno vnaprej izbrane govorne situacije. Lingulini učitelji pripravijo zanimive dialoge, s pomočjo usvojenih fraz pa boste očarali še naravne govorce italijanščine.
  • E-učenje – ko ni časa za tečaj v živo: e-učenje je idealno za tiste, ki zaradi obveznosti in nepredvidljivih urnikov težko obiskujete tečaj v vnaprej določenem času. Izbirate lahko medsplošnim, poslovnim jezik in/ali strokovnim jezikom.

Kako izbrati pravo jezikovno šolo?

Se je že kdaj zgodilo, da ste začeli obiskovati tečaj italijanščine, pa z njim niste bili zadovoljni? Ste dobili nezainteresirane učitelje, prevelike skupine in nezanimiv program, na katerem se le mučili s slovničnimi vajami? V Linguli želimo, da naši tečajniki čimprej postanejo dobri govorci v izbranem jeziku. Zato  Lingulini  tečaji italijanščine potekajo v majhnih skupinah z največ 8 udeleženci, vodijo pa jih odlični učitelji, ki znajo spodbujati. In še najpomembnejše – poučujemo po izvirni govorni metodi Lingula – Your Licence to Speak™, ki vas bo zagotovo navdušila.

Spregovorite samozavestno in suvereno

Tečaji italijanščine so praktično zasnovani, saj je njihov cilj samozavestna komunikacija v italijanščini in omogočajo dovolj sprotnega ponavljanja na vsakem srečanju. Tečaji se razlikujejo po vsebini in zahtevnostnih stopnjah. Tako lahko vsak tečajnik najde tečaj, ki je najbolj primeren glede na njegovo znanje in potrebe. Izbirate lahko med temami iz vsakdanjega življenja na kar sedmih zahtevnostnih stopnjah, konverzacijo, poslovnim jezikom, pripravo na mednarodne izpite … Osnovnošolci in dijaki pa lahko izbirajo med inštrukcijami ter pripravo na maturo.

Vsem tečaj pa je skupen poudarek na (po)govoru, saj že od prve ure dalje želimo prebuditi govorca v vas. Na tečaju italijanščine boste usvojili besedišče, ki vam bo pomagalo pri sporazumevanju v vsakdanjih situacijah, kot je na primer predstavljanje, pogovor na potovanju, v trgovini, v hotelu, na vlaku ali letališču …

Lingulini tečajniki govorijo kar 80 % časa. S preverjeno Lingulino metodo se znebijo strahu pred govorjenjem v italijanščini in spregovorijo suvereno.

Kdaj izbrati začetni in kdaj nadaljevalni tečaj?

Če se italijansko še niste učili ali je bilo to pred mnogimi leti ter se osnov ne spomnite več, vam priporočamo začetni tečaj. Na začetnem tečaju namreč usvojite osnove in se naučite sporazumevanja v osnovnih situacijah, s katerimi se srečamo v vsakodnevnem življenju.

Nadaljevalni tečaj italijanščine prav tako zajema teme iz vsakodnevnega življenja in omogoča nadgrajevanje osnovnega znanja. Trenirali boste vse spretnosti: pogovor, pisanje, branje in slušno razumevanje, snov pa lahko utrjujete z interaktivnimi vajami v Virtualni Linguli.

Skupinski in individualni tečaji

nasveti za učenjeTečajniki v Linguli lahko poleg skupinskih izbirajo tudi med individualnimi tečaji. Individualni tečaj vam omogoča najhitrejšo pot do odličnega znanja italijanščine.

Z učenjem lahko začnete po dogovoru in v terminu, ki vam najbolj ustreza. Prav tako lahko izbirate tudi med različnimi programi in celo krajem tečaja, saj ta lahko poteka v Linguli, pri naročniku ali na daljavo.

Z osebnim učiteljem ste prav vi glavni govorec na tečaju, saj se vam učitelj stoodstotno posveti in zagotovi, da govorite vsaj 80 % časa.

V živo ali na daljavo?

Zaradi velikega povpraševanja imajo tečajniki v Linguli poleg velike izbire terminov (dopoldne, popoldne ali zvečer) na voljo tudi možnost učenja na daljavo. Jezikovni tečaj na daljavo je primeren za vse, ki si želite osvežiti nadgraditi svoje znanje italijanščine, a vam urnik ne dopušča, da bi se vozili do jezikovne šole. Posebej usposobljeni Lingulini učitelji vam bodo pomagali, da boste usvojili enako znanje kar v udobju svojega doma, saj povezava prek kamere in slušalk omogoča tekočo komunikacijo.

Linguline učiteljice italijanščine v razred prinesejo energijo, pripravijo živahen in intenziven pouk ter vztrajno utrjujejo naučeno.

E-učenje italijanščine

Če nimate časa za klasičen jezikovni tečaj, se lahko odločite za e-učenje italijanščine. Lingulin 12-mesečni dostop do e-tečaja vam omogoča napredek v lastnem tempu, kadarkoli in kjerkoli. Gre namreč za idealno rešitev za tiste, ki zaradi nestalnih urnikov in obveznosti ne morete obiskovati tečaja v vnaprej določenem času. V aplikaciji lahko preživite neomejeno število ur (prek mobilne aplikacije ali brskalnika) ter sami določite teme in vsebine, ki se jih želite učiti. Če bi radi usvojeno snov utrdili še z ustno razlago, se lahko odločite za kombinacijo z učiteljem.

Italijanščina v podjetju

Imate italijansko govoreče poslovne partnerje in bi jih radi očarali s svojo italijanščino? V Linguli organiziramo tudi poslovne tečaje, ki so namenjeni piljenju poslovne komunikacije in osvojitvi strokovnega besedišča. Poskrbeli bomo, da se boste naučili segmente italijanščine, ki jih potrebujete pri delu, zato so programi usmerjeni v učenje jezika za konkretne situacije. Med drugim se boste naučili, kako napisati poslovni dopis ali e-sporočilo ali kako pripraviti poslovno predstavitev. Prav tako boste izvedeli, kako voditi sestanek v italijanščini ali klepetati s poslovnimi partnerji v bolj sproščenih situacijah.

Svetovanje za pravi tečaj italijanščine

Če ste se italijansko že učili in ne veste, kateri tečaj italijanščine je za vas najprimernejša, nas kontaktirajte in dogovorili se bomo za brezplačen umestitveni pogovor. Skupaj s predavateljico boste najlažje izbrali pravi program in urnik tečaja. Na Linguli nudimo tečaje italijanščine z učitelji, ki vas znajo motivirati.