Italijanščina – zanimivosti

Rubrika Italijanščina – zanimivosti je namenjena vsem ljubiteljem Italije, ki bi radi bolje spoznali tudi deželo, katere jezika se učijo.

Na tečajih italijanščine v Linguli se namreč zavedamo, da učenje italijanskega jezika ni le utrjevanje slovnice in besedišča, pač pa tudi spoznavanje dežele. Pripravili smo nekaj zanimivosti o Italiji, italijanščini in Italijanih, da spoznate to čudovito deželo in njene kraje, kot sta Capri in Čedad, njeno bogato kulturo, tradicijo, kulinarične dobrote, atraktivne kraje, ljudi  …

Ste na primer vedeli, da so nam italijanski raziskovalci in izumitelji v marsičem olajšali življenje in odkrili svet, kot ga poznamo danes?

Lingula-ucenje-italijanscine-vaje2

O Italiji

Ali ste vedeli, da je Sicilija največji sredozemski otok in da so Prostrane Španske stopnice v Rimu najširše v Evropi? Preberite več.

 

O Italijanih

Živijo za nogomet, so narod z izumiteljsko žilico in veliki šaljivci. Le kaj bi Hollywood brez Italijanov? Preberite več.

 

Italijanski jezik

Maestro, pizza, moda, opera … zveni znano? Kaj pa Che palle! ali babbaluciuPreberite več zanimivosti o italijanščini.

 

Italijanska kultura in tradicija

Italija je kar 400 let krojila evropsko umetnost in hrani ene izmed največjih umetniških zakladov na svetu. Preberite več.

 

Italijanska kulinarika

Zagotovo vam je znana katera izmed italijanskih kulinaričnih dobrot, kot so panettone, tiramisu ali Spaghetti alla Carbonara. Preberite več.