Tiramisu in italijanščina

Učenje jezika skozi želodec

Motivacija je pri učenju italijanščine ključnega pomena, zato priporočamo, da svoje jezikovne spretnosti preizkušate tudi pri opravilih, ki jih imate radi. Če je vaša strast kulinarika, je to izvrstna priložnost za spontan tečaj italijanščine. Ob kuhanju se lahko sprostite, se naučite kakšno novo besedo, pa še za lakoto bo poskrbljeno.

tečaj italijanščine

Tiramisu – tipična italijanska slaščica

Tiramisu (il tiramisù) je ena najbolj znanih italijanskih slaščic (i dolci). V nasprotju z božičnimi kolači (il panettone, il pandoro), ki obstajajo že stoletja, pa tiramisu spada med moderne iznajdbe – Italijanska akademija za kuhinjo (Accademia Italiana della Cucina) je za njegovo rojstvo določila leto 1962, ko naj bi ga prvič pripravili v restavraciji Alle Beccherie v Trevisu. Priprava (la preparazione) tiramisuja je zelo enostavna, zato vas vabimo, da se kot kuharji preizkusite tudi vi!

Sestavine (Ingredienti):

  • 2 jajci (2 uova)
  • 250 g mascarponeja (250 g di mascarpone)
  • zavitek baby piškotov (un pacchetto di savoiardi)
  • 50 g sladkorja (50 g di zucchero)
  • ½ l kave (mezzo litro di caffè)
  • kakav v prahu (cacao in polvere)
  • sladka smetana (panna montata)

Priprava (Preparazione):

Pripravite kavo in pustite, da se ohladi (lasciare raffreddare il caffè). Stepite rumenjak (il rosso d’uovo) in beljak (il bianco d’uovo), vsakega posebej. V stepen rumenjak dodajte sladkor, premešajte (mescolare), dodajte mascarpone, znova pomešajte in šele nato dodajte v zmes še sneg iz beljakov.
Piškote namočite (inzuppare i biscotti) v kavo in jih položite v pekač. Na plast piškotov vlijte pripravljeno zmes iz jajc, sladkorja in mascarponeja, nadaljujte z novo plastjo v kavo namočenih piškotov in na vse skupaj namažite stepeno smetano. Potresite s kakavom (cospargere il cacao) in postavite slaščico v hladilnik (mettere in frigo) vsaj za tri ure.

Tečaj italijanščine: obogatite svoje znanje

Učitelji na Linguli radi posredujemo kakšen dober recept, še bolj pa smo veseli, ko nas s kuharskimi mojstrovinami presenetijo tečajniki na tečaju. Tečaj italijanščine je tako ne samo zabaven, ampak tudi slastno.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.