Italijanski jezik

Najdaljša italijanska beseda

Italijanščina je eden najbolj znanih jezikov. Govori jo približno 60 milijonov ljudi, od tega največ v Italiji. Čeprav ni med najbolj razširjenimi jeziki na svetu, pa se ga vseeno uči veliko ljudi.

Italijanščina in narečja

Italijanščina je poleg francoščine priljubljena izbira romantičnih duš, ki si želijo osvojiti nov jezik. Zaradi tega in zaradi bližine Italije je pri nas veliko povpraševanje po tečajih italijanščine.

Gremo nakupovat v Italijo?

Pri Italijanih imata moda in eleganten stil pomembno vlogo, zato ni naključje, da prav oni narekujejo svetovne modne smernice.

Ljubezen, ljubim te

Ste se že odločili, kako boste izpovedali ljubezen v italijanščini?

O italijanskem jeziku

V Italiji obstaja okoli 1.500 narečij, ki se med seboj zelo razlikujejo.

Zapletanje jezika po italijansko

Druga dolga beseda, s katero si lahko zapletemo jezik, je precipitevolissimevolmente …

Latinski reki in pregovori

Italijanski jezik je izšel iz ljudske latinščine (latino volgare) in ji je od vseh romanskih jezikov še danes najbližji. Čeprav latinščina že davno ni več lingua franca, nas številni latinski reki in pregovori spremljajo še danes.

Zveni znano in italijansko? Maestro, pizza, moda, opera …

Italija je bila v preteklosti več stoletij ena izmed vodilnih evropskih držav. Vzpon je dosegla v času renesanse, ko je s svojimi dognanji vplivala na vsa umetnostna in družboslovna področja ter znanost, zato ni nenavadno, da še danes uporabljamo mnogo besed italijanskega izvora.