Italijanski jezik

Italijanščina je jezik z mnogo zanimivostmi in kar nekaj smo jih zbrali – od njenih narečij do najdaljše italijanske besede, italijanskega slenga in italijanskih besed, ki jih je prevzela angleščina, za vas pa smo pripravili tudi ljubezenske fraze v italijanščini.

Gremo nakupovat v Italijo?

Pri Italijanih imata moda in eleganten stil pomembno vlogo, zato ni naključje, da prav oni narekujejo svetovne modne smernice. Preberite več.

 

Ljubezen, ljubim te

Ste se že odločili, kako boste izpovedali ljubezen v italijanščini? Preberite več.

 

Maestro, pizza, moda, opera … zveni znano?

Italija je vzpon je dosegla v času renesanse, zato ni nenavadno, da še danes uporabljamo mnogo besed italijanskega izvora. Preberite več.

 

Italijanščina v angleščini

Italija ima bogato zgodovino, zato so bile mnoge besede za poimenovanje pojmov »izumljene« v Italiji, kasneje pa so se razširile po svetu. Preberite več.

 

Italijanščina in narečja

Italijanščina je priljubljena izbira romantičnih duš, ki si želijo osvojiti nov jezik. Zaradi tega in zaradi bližine Italije je pri nas veliko povpraševanje po tečajih italijanščine. Preberite več.

 

Italijanski frazemi

Veste, kaj pomeni Non ne vale la pena? Za vas smo pripravili nekaj zanimivih frazemov v italijanskem jeziku. Preberite več.

 

Italijanski sleng

Ob učenju italijanščine slengu ne namenjamo veliko časa, a na sprehodu po italijanskih ulicah boste prej ali slej ujeli kakšno frazo. Kaj mislite, katero boste najpogosteje uporabili? Preberite več.

 

Latinski reki in pregovori

Italijanski jezik je izšel iz ljudske latinščine in ji je še danes najbližji. Čeprav latinščine že davno ni več, nas številni latinski pregovori spremljajo še danes. Preberite več.

 

Najdaljša italijanska beseda

Za najdaljšo besedo v italijanskem jeziku – dolga je kar 26 črk – velja prislov »precipitevolissimevolmente«. Preberite več.

 

Zanimivosti o italijanskem jeziku

V Italiji obstaja okoli 1.500 narečij, ki se med seboj zelo razlikujejo. Preberite več.

 

Zapletanje jezika po italijansko

Trentatré trentini entrarono a Trento tutti e trentatré trotterellando. Poznate italijanske lomilce jezika? Preberite več.