Zanimivosti o Italiji, ki jih ne poznate

Tečaj italijanščine vam pomaga spoznavati zanimivosti o Italiji. O tem, od kod izvira ime Italija (Italia), obstaja več teorij. Po eni naj bi dežela ime dobila po kralju Italusu (tudi Italosu), ki je vladal italskemu plemenu na Siciliji, po drugi po Herkulovem biku, tretja teorija pa pravi, da ime izvira iz grške besede, ki pomeni tele, kar je bil simbol južnih italskih plemen.

tečaj italijanščine

5. najbolj poseljena država v Evropi

Italija ima skoraj 61 milijonov prebivalcev (abitanti), kar jo na lestvici najbolj poseljenih evropskih držav uvršča na peto mesto.

3 države?

Znotraj Italije obstajata še dve neodvisni državi, San Marino in Vatikan, prva pa je tudi najstarejša republika na svetu (301 n. št.).

Aktivni vulkani

Italija leži na stiku evrazijske in afriške plošče, zato je tu vulkanska aktivnost zelo intenzivna. V Italiji je kar 14 vulkanov (vulcani), med katerimi so trije – Etna, Vezuv in Stromboli – še vedno aktivni.

Ste že bili v Benetkah?

Benetke, kolaž

Ponos Italijanov – Benetke se raztezajo na 117 otokih (isole), od leta 1900 pa so se zaradi dviga morske gladine in posedanja potopile za 23 centimetrov.

Najstarejši filmski festival, ki se je prvič odvil davnega leta 1932, je tisti v Benetkah.

 

Benetke – ponos Italijanov (Avtor: DanieleDF1995)

Po čem še poznamo Italijo?

  • Avtomobilska industrija je ena glavnih proizvodnih panog v državi, kjer največji delež zavzema podjetje Fiat. To je, poleg istoimenske znamke, tudi lastnik Ferrarija, Maseratija, Alfe Romeo, Lancie in Chryslerja.
  • Italija je v svetu prepoznavna tudi po modni industriji. Modni oblikovalci, kot so Armani, Versace, Gucci, Valentino in Prada, ustvarjajo svetovne modne smernice.
  • Prve moderne banke so se pojavile prav v Italiji, natančneje v Genovi v 12. stoletju.

Tečaj italijanščine omogoča brezskrbna potovanja

Tečaj italijanščine omogoča spoznavanje Italije. Med raznovrstnimi tečaji italijanskega jezika, ki jih pripravljamo v Linguli, boste zagotovo našli pravega zase in na njem izvedeli marsikaj novega. Lingulini jezikovni trenerji so izkušeni profesorji jezika in izvirni govorci, ki poskrbijo za sproščen, a hkrati učinkovit pouk.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.