Rim – kamor vodijo vse poti

Tečaj italijanščine vam omogoči spoznavanje italijanskih mest. Rim (Roma) je prestolnica Italije in s skoraj štirimi milijoni prebivalcev eno največjih evropskih mest. Ustanovljen je bil leta 753 pr. n. št. in se razprostira na bregovih reke Tibere ter sedmih mestnih gričih.

tečaj italijanščine

Dom Vatikana

V njegovem središču je najmanjša neodvisna država na svetu, Vatikan, dom papeža in sedež Rimskokatoliške cerkve. Vatikanska država ima svojo poštno službo, radijsko postajo, časopis in celo oborožene sile oziroma švicarsko gardo, odgovorno za varnost apostolske palače in papeža. Preberite več o Vatikanu.

Nešteto znamenitosti

Mesto je polno znamenitosti in ne pravijo zaman, da je eno življenje premalo za ogled vseh. Med tiste, ki si jih je skoraj nujno ogledati, pa sodijo: Kolosej, Rimski forum, Panteon, trg in bazilika sv. Petra, Vatikanski muzeji, Fontana di Trevi, katakombe …

Filmske klasike

Roma

Rim je vseskozi povezan tudi s filmsko umetnostjo, saj ponuja izvrstno panoramo. V 30. letih je fašistična oblast v propagandne namene ustanovila filmski studio Cinecittà, ki deluje še danes. Tu so poleg italijanskih klasik, denimo Sladko življenje (La Dolce Vita), snemali tudi ameriške zgodovinske spektakle Ben Hurja in Kleopatro, v novejšem času pa Scorsesejeve Tolpe New Yorka (Gangs of New York).

Vsem tistim, ki so se kulturnih in zgodovinskih znamenitosti že naužili, pa mesto ponuja raznolike tečaje kulinarike, pokušanja vina, slikanja ikon, izdelovanja mozaikov, celo obisk gladiatorske šole, lepo število modnih trgovin ali pa izposojo vespe za vožnjo po mestu.

Vas zanima več? Preberite članek Česa v Rimu ne smete spregledati.

Obiščite tečaj italijanščine v Linguli

Enega izmed najbolj zaželenih ciljev popotnikov po Italiji boste laže spoznavali z vsaj malo znanja italijanščine. V Linguli vam ponujamo različne jezikovne tečaje italijanščine, na katerih boste usvojili znanje osnovnega sporazumevanje v italijanskem jeziku.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.