Bologna – italijansko mesto znanja

Lingula-ucenje-italijanscine-vaje2V Bologno po znanje

Tečaj italijanščine je odlična priložnost za spoznavanje italijanskih mest. Bologna se med italijanskimi mesti uvršča med sedem najgosteje poseljenih. Je prava zakladnica znanja, saj je bila v Bologni leta 1088 ustanovljena prva univerza na svetu. Mirno mesto z majhnimi trgovinami in kavarnami krasijo srednjeveška arhitektura in starodavne stavbe.

Kaj si boste ogledali?

Na trgu Maggiore (Piazza Maggiore) kraljuje cerkev sv. Petronija (Chiesa di San Petronio), petnajsta največja na svetu.

Pomembna turistična posebnost je tudi bronasta Neptunova fontana (Fontana di Nettuno) na istoimenskem trgu Piazza del Nettuno.

V središču trga Porta Ravegnana se med oblake vzpenjata simbola Bologne – Dva stolpa (Le due torri). Torre degli Asinelli in Torre degli Garisenda sta v preteklosti služila obrambi in signalizaciji.

Tečaj italijanščine za lažje potepanje po Italiji

Da bo potepanje po mestu in spoznavanje znamenitosti lažje, pride prav še nekaj osnovnih fraz v italijanščini, ki se jih naučite na začetnem tečaju italijanščine v Linguli:

  • Scusi, per andare in centro? – Oprostite, kako pridem v center?
  • Dov’ è l’università? – Kje je univerza?
  • Scusi, sa dov’è il parco? – Oprostite, ali veste, kje je park?
  • Dove posso trovare una cartina della città? – Kje bi lahko dobil zemljevid mesta?
  • Scusi, c’è una stazione qui vicino? – Oprostite, ali je v bližini kakšna železniška postaja?

Obiščite tečaj italijanščine v jezikovni šoli Lingula in poskrbeli bomo, da boste s svojo italijanščino očarali tudi domačine.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.