Očarljivi italijanski kraji

Tečaj italijanščine je odlična priložnost, da poleg jezika spoznate tudi čudovite italijanske kraje. Italija ima poleg znanih velikih mest tudi številne manjše vas in mesta, ki so morda malo manj znani, pa vendar zelo zanimivi. Ste katerega od njih že obiskali?

pitigliano - mesto, kjer je živela judovska skupnost

V srednjeveškem mestu Pitigliano je nekoč živela velika judovska skupnost

Tellaro, Ligurija – vasica, ki jo je rešila hobotnica

Barvite hiše in ozke ulice (la strada) močno spominjajo na vasice Cinque Terre, le da je v Tellaru občutno manj turistov. To ribiško vasico se splača obiskati drugo nedeljo v avgustu, ko imajo Festival hobotnice. Legenda namreč pravi, da je v srednjem veku vas Tellaro pred pirati rešila hobotnica (il polpo), tako da je splezala na vrh cerkvenega zvona in pozvonila v opozorilo prebivalcem.

Pitigliano, Toskana – mali Jeruzalem

V srednjeveškem mestu Pitigliano je nekoč živela velika judovska skupnost (la comunità ebraica), ki je tja prišla v 16. stoletju. Sčasoma so se judje preselili v druge kraje, danes pa v mestu še vedno lahko vidimo sinagogo (la sinagoga) in majhen muzej, ki nas popelje v tisti čas.

Locorotondo, Apulija – okroglo mesto

tečaj italijanščineLocorotondo ima 14.000 prebivalcev in je zgrajen v netipični okrogli obliki. Mesto obdajajo (circondare) številni vinogradi, saj se veliko prebivalcev ukvarja s pridelavo vina. Locorotondo je bil razglašen za enega izmed najlepših krajev Italije.

Spello, Umbrija – kraj, ki ga krasijo cvetlični mozaiki

Malo mesto Spello je le nekaj minut vožnje od bolj živahnega (vivace) Assisija. V njem je veliko cerkva, zelo dobro pa je ohranjena arhitektura še iz rimskega časa (il tempo romano). Najbolj zanimiv je zagotovo dogodek Le Infiorate, ki se odvija v velikonočnem času, ko ulice krasijo številni mozaiki, izdelani iz cvetlic vseh vrst in barv.

Obiščite jih, preden jih odkrijejo turisti

Več turističnih krajev v Italiji so turisti začeli obiskovati v takem številu, da je država uvedla omejitev (la limitazione) vstopa. To se je zgodilo na primer v slikovitih vasicah Cinque Terre, ki ležijo ob strmi skalnati obali in so del Unescovega seznama kulturne dediščine.

Tečaj italijanščine odpira obzorja

Tečaj italijanščine v jezikovni šoli Lingula vam bo pomagal, da se boste naučili suverenega komuniciranja v italijanskem jeziku, znanje pa vam bo zagotovo prišlo prav med potepanjem po Italiji.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.