Milano – vsestransko italijansko mesto

Tečaj italijanščine vas bo z raznolikimi vsebinami in sproščenimi pogovori zagotovo prepričal, da obiščete katero izmed italijanskih mest. Morda Milano, prestolnico severne italijanske regije Lombardija, kjer lahko vsak najde kaj zase.

tečaj italijanščine

Mesto, kjer vsakdo najde kaj zase

Milano je drugo najbolj gosto poseljeno mesto Italije. Je gospodarsko, industrijsko, poslovno in finančno središče Italije.

Za milansko poslovno četrt (il quartiere) je značilno ogromno sedežev mednarodnih podjetij (la ditta internazionale) in svetovnih bank.

tečaj italijanščineMilano je tudi prestolnica mode in eno izmed glavnih študentskih središč Italije, saj kar 11 odstotkov študentov obiskuje fakultete v Milanu. Ponaša se tudi s številnimi muzeji (il museo), gledališči (il teatro) in drugimi znamenitostmi.

]Ljubitelji nogometa lahko obiščete enega najbolj znanih stadionov – San Siro ali Guiseppe Meazza, kjer domujeta rivala Inter in Milan.

Prestolnica mode

tečaj italijanščinePoleg Londona in New Yorka je tudi Milano ena izmed prestolnic (la capitale) mode. V mestu imajo sedež (la sede) številne znane modne hiše (la casa di moda), kot so: Armani, Gucci, Versace, Valentino, Prada in Dolce&Gabbana. Dvakrat letno pa priredijo tudi teden mode (Settimana della moda), ki se ga udeležijo obiskovalci in oblikovalci z vsega sveta.

Najbolj znana modna četrt Milana je predel z nakupovalnimi centri in trgovinami z oblačili, ki se imenuje il quadrilatero della moda. Vključuje 4 ulice: Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Via Sant’Andrea, Via Manzoni in Corso Venezia.

V Milanu zagotovo ne boste lačni!

Kar se tiče kulinarike, je Milano izredno bogat z raznolikimi jedmi (il cibo). Med njimi so najbolj znane:

  • cotoletta alla milanese – paniran telečji kotlet, ocvrt na maslu,
  • risotto alla milanese – rižota z žafranom in govejim mozgom,
  • ossobuco – pečena telečja krača z začimbo gremolata in
  • cassoeula – dušena svinjska rebra in klobasa z ohrovtom.

Ne zamudite da Vincijeve Zadnje večerje

Če ste v Milanu, zagotovo ne smete izpustiti priložnosti za ogled Zadnje večerje (il Cenacolo), umetnine Leonarda da Vincija. Ogledate si jo lahko v dominikanskem samostanu (il convento) ob cerkvi Sante Marie della Grazia.

V znamenito Scalo na opero!

tečaj italijanščineLa Scala oziroma Teatro alla Scala je znamenita milanska operna hiša. Tu so se poslovili najbolj znani skladatelji (il compositore) – Rossini, Donizetti in Bellini, ustvarjal pa je v njej tudi mladi Verdi. Udeležite se lahko koncerta, poslušate opero ali si ogledate baletno predstavo.

Slavna milanska stolnica

Gradnjo stolnice (il duomo) so začeli že leta 1386, a je bilo do končne oblike treba počakati še kar 500 let! Za katedralo sv. Petra v Rimu in katedralo v Sevilji je to tretja največja katedrala na svetu. Tudi notranjost je izjemna, saj se lahko pohvali z ogromnimi ladjami (la navata) in 52 stebri (la colonna), ki simbolizirajo tedne v letu.

Tečaj italijanščine omogoča brezskrbna potovanja

Tečaj italijanščine vas bo navdušil tako nad jezikom kot tudi nad morebitnimi novimi podvigi ali počitnicami. Znanje italijanščine vam bo omogočilo, da boste na potovanju samozavestno spregovorili v tem prelepem in melodičnem jeziku.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.