Verona, čudovito mesto romantike

Tečaj italijanščine je lepa priložnost, da poleg jezikovnih posebnosti spoznate tudi italijanska mesta in znamenitosti. Italija ima ogromno čudovitih in zgodovinsko zanimivih mest, ki jih vsako leto obišče množica turistov (i turisti) z vsega sveta. Eno izmed teh je zagotovo tudi Verona, romantično mesto Romea in Julije.

Zakaj prav Verona?

Verono največkrat povezujemo s Shakespearjem, saj je dramatik dogajanje slavne tragedije Romeo in Julija umestil prav v to severnoitalijansko mesto. Četudi niste ljubitelj takšne literature, vas bo Verona navdušila s številnimi trgi (la piazza), amfiteatrom, zanimivimi mostovi čez reko Adige, glasbenimi festivali, odličnim vinom iz pokrajine Veneto ter čudovitim Gardskim jezerom (Lago di Garda), ki leži le nekaj deset kilometrov od mesta.

Ali ste vedeli, da …

  • ima amfiteater (l’anfiteatro) v Veroni kar 25.000 sedežev in velja za največji rimski amfiteater, ki je še vedno v uporabi;
  • obstaja legenda, ki pravi, da če se dotaknete desne dojke Julijinega kipa, vam bo to prineslo srečo v iskanju prave ljubezni (il vero amore);
  • je Verona mesto nogometnih navdušencev, saj ima kar tri profesionalne ekipe: Hellas Verona, Chievo Verona in Virtus Vecomp.

Kdaj jo obiskati?

Najboljši čas za obisk Verone je od maja do oktobra, saj je takrat največ kulturnih prireditev, pa tudi vreme je toplo in sončno. Če pa se želite izogniti gneči (la folla) na ulicah Verone, je primernejši čas za obisk zgodnja pomlad ali jesen.

3 znamenitosti, ki jih ne smete spregledati

  • Stolp Torre dei Lamberti: 84 metrov visok stolp je bil zgrajen v 12. stoletju. Nanj se lahko tudi povzpnete in si ogledate mesto (la città) in njegovo okolico.
  • Grad in muzej Castelvecchio: grad iz 14. stoletja je zanimiva znamenitost (il luogo d’interesse) za navdušence nad zgodovino, saj si v muzeju lahko ogledate arheološke najdbe, orožje, kovance in umetnine tistega časa.
  • Julijina hiša: ne glede na to, ali sta Romeo in Julija obstajala le v Shakespearjevi domišljiji (l’immaginazione) ali pa sta bila stvarna lika, ki sta si svojo ljubezen izpovedala na znamenitem balkonu, je Julijina hiša zagotovo ena najbolj obiskanih znamenitosti Verone.

Tečaj italijanščine z izkušenimi učitelji

Tečaj italijanščine in njeno znanje vam bosta prišla prav med potepom po tem čudovitem mestu, saj boste lahko komunicirali v različnih situacijah. V Linguli vam bodo izkušeni učitelji pomagali, da boste na potovanju s svojim znanjem očarali tudi Italijane.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.