Capri, prečudovit italijanski otok

Ma quanta gente!

Tečaj italijanščine omogoča spoznavanje italijanskih otokov. Otok Capri leži v neposredni bližini Salerna, Neaplja in Pompejev, in če boste hodili tam okrog, si ga preprosto morate ogledati. V bližini je tudi nepozabna costa sorrentina-amalfitana, o kateri so peli Frank Sinatra, Michael Buble in drugi.

Frank Sinatra: Come Back to Sorrento

Na otoku Capri so snemali številne filme in reklame. Zelo znana je reklama za parfum modne hiše Dolce & Gabbanna: v objektiv so ob melodiji Parlami d’amore, Mariù ujeli zelo znani skali, ki naj bi predstavljali ljubimca.

Dolce & Gabbanna: reklama Light Blue Fragrance

O otoku: pripravite se!

Capri (L’isola di Capri) je izjemno barvit in razgiban otok. Ne pričakujte ležernega sprehajanja po promenadah ob obali (passeggiare sul lungomare): Capri je za tiste z nekoliko več kondicije! Nekoliko nižji je v osrednjem delu, konca otoka pa sta veliko višja. Zanju so značilni dih jemajoči klifi (precipizi) in številne podvodne morske jame (grotte), ki so izjemno privlačni za obiskovalce. Stari Grki so menili, da je bil otok nekoč del celine, kar so arheologi potrdili na podlagi geoloških in arheoloških primerjav.

Razgibanost otoka Capri.

Na otoku sta dve mestni skupnosti: Capri z več prebivalci in Anacapri. Capri leži ob morju, Anacapri pa visoko v hribih na zahodu. V preteklosti sta mesti tekmovali pri trgovanju, se tepli za večje privilegije in na koncu spoznali, da sta lahko skupaj izjemno močen trgovski partner takratnemu neapeljskemu kraljestvu.

Strmo vzpenjanje do Anacaprija.

Nastanitev (alloggio):

Če si nameravate samostojno ogledati Capri, Neapelj in Pompeje, je najbolje, da se nastanite v bližini vseh treh krajev.
Predlagamo hotel na obali v bližini Pompejev. Tako se boste izognili nepopisnemu večernemu kaosu v Neaplju, plačali boste manj, zrak bo morski in svež, sploh pa se boste lahko dobro naspali. Poleg tega boste lahko zvečer naredili sprehod po plaži: na eni strani se vam bo smehljal vulkan Vesuvio, na drugi strani pa boste gledali utripajoče lučke nočnega Neaplja. V barih ob promenadi se boste lahko po napornem dnevu razvedrili po zmernih cenah.

Plaža v bližini Neaplja in nekaj minut oddaljeno pristanišče, od koder ujamete trajekt za Capri.

Če pa ste željni bolj divjih zabav, se lahko še vedno zapeljete do Neaplja. Trajekti na otok pa vozijo iz bližnjega pristanišča južno od Neaplja.

Udoben hotel Stabia v kraju Castellamare di Stabia: za malo denarja si boste odpočili in se najedli, zjutraj pa boste takoj na trajektu! Tukajšnje pristanišče je odlično izhodišče.

Če se boste nastanili v Neaplju, potem vas bo taksi iz središča mesta za približno 10 evrov zapeljal do pomola Molo Beverello, kjer boste skočili na trajekt za Capri.

S trajekta vidite pravljično sorrentsko-amalfitansko obalo z vilami in hoteli.

Capri, drugi del

Katere znamenitosti si lahko ogledate in kakšne so slabosti tega otoka? Če bi si na Capriju vendarle radi tudi odpočili, potem s seboj vzemite brisačo in se odpravite na plažo, ki je turistom nekoliko skrita … .Preberite več.

Tečaj italijanščine vam pomaga spregovoriti

Tečaj italijanščine je odlična priložnost, da spoznamo znamenitosti italijanskih mest, kot je Capri. V jezikovni šoli Lingula bomo poskrbeli, da boste s svojo italijanščino očarali tudi Italijane.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.