Italijanskim raziskovalcem ni para

Tečaj italijanščine je namenjen tudi spoznavanju italijanske kulture. Poznate italijanske raziskovalce?

tečaj italijanščine

Najbolj znani so …

Najbolj znani italijanski raziskovalci so Krištof Kolumb, Marco Polo, Amerigo Vespucci in Giovanni Caboto (John Cabot). Čeprav so bili italijanskega rodu, pa večina izmed njih ni plula pod zastavo svoje domovine. Kolumba in Vespuccija je na pot poslal španski kraljevi dvor in Cabota angleški kralj Henrik VII.

#1 Krištof Kolumb

replika Santa Maríe

Genovski raziskovalec in trgovec Krištof Kolumb (1451–1506) je želel doseči Indijo, ko je leta 1492 pristal na ameriški obali. Čeprav v svojem odkritju ni bil prvi (prehiteli so ga Vikingi), ravno njegova odprava pomeni začetek stikov med Evropejci in ameriškimi staroselci ter evropsko kolonizacijo Novega sveta. V Evropo je prinesel številne nove dobrine, med drugim krompir, koruzo, kakav, tobak … Na pot se je odpravil še trikrat, vendar nikoli ni uvidel svoje zmote, ki jo je popravil šele Amerigo Vespucci.

Replika Santa Maríe, znane Kolumbusove ladje (Avtor: Rapomon)

#2 Amerigo Vespucci

Firenški raziskovalec in kartograf Vespucci (1454­–1512) je trdil, da so dežele, ki jih je odkril Kolumb, povsem samostojna celina in ne del Azije. Njegova trditev se je izkazala za pravilno in leta 1507 je bil narejen zemljevid tedanjega sveta, na katerem je Novi svet prvič poimenovan po njem – Amerika. Preberite več.

#3 Marco Polo

Tudi beneški trgovec in raziskovalec Marco Polo (1254–1324) je v iskanju novih trgovskih poti v Azijo v Evropo prinesel številne novosti, ki pričajo o izredno razviti kulturi na Kitajskem in v Indiji. Mednje sodijo: kompas, papirnati denar, premog, svila in porcelan.

#4 Giovanni Caboto

Giovanni Caboto (John Cabot, cca. 1450–cca. 1499) pa je leta 1497 kot prvi Evropejec odkril Severno Ameriko, natančneje Novo Fundlandijo.

Tečaj italijanščine odpira obzorja

V Linguli se ne bomo podali na pot okoli sveta, kljub temu pa svet odkrivamo in obzorje širimo drugače – z učenjem tujih jezikov, med katerimi je tudi italijanščina. Tečaj italijanščine vam bo omogočil, da boste s svojim znanjem italijanščine očarali tudi domačine.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.