Benetke in največji italijanski karneval

Ko zadiši po krofih, tečaj italijanščine zajema pogovor o besedi carnevale (karneval). Bližina Benetk, kjer prirejajo največji italijanski karneval (il Carnevale di Venezia), pa samo še podžge željo po ogledu beneškega pustovanja v živo.

Od kod izvira?

Beseda carnevale izhaja iz latinščine (carnem levare). To dobesedno pomeni »proč z mesom« in naznanja obdobje 40-dnevnega posta. Pustovanje pa je tudi v Italiji razlog, da za kratek čas postanemo nekdo drug in se poveselimo s prijatelji.

Pri nas s pustovanjem preganjamo zimo (l’inverno) in pozdravljamo pomlad (la primavera). V srednjem veku pa je bil beneški karneval velika razuzdana zabava, na kateri so bogataši lahko sprostili vse svoje zavore in pozabili na moralo. Protagonisti karnevala so maske (le maschere) in kostumi (i costumi). Pa tudi barvasti lističi, ki jih spuščamo v zrak (i coriandoli), slastne miške (le fritelle) ter ogromno dobre volje.

Ga boste letos obiskali?

Benetke (Venezia) se ponašajo z že skoraj tisočletno tradicijo praznovanja. Glavno mesto Benečije pa takrat obišče na tisoče turistov, ki si želijo prisostvovati temu barvitemu dogodku. Želijo si videti znameniti angelski let (Il Volo dell’ Angelo). Pa tudi let mladega dekleta z 99 metrov visokega zvonika (il Campanile) na sloviti Markov trg (Piazza San Marco).

Tečaj italijanščine: spoznajte italijanske običaje

Tečaj italijanščine v jezikovni šoli Lingula vam bo postregel z mnogimi zanimivostmi tudi o beneškem karnevalu. Izkušeni učitelji vas bodo naučili, kako v perfektni italijanščini kupiti vozovnico za vlak, ki vas bo popeljal naravnost v središče mesta kanalov in mostov.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.