L’apericena – aperitiv ali večerja?

Edinstveno kulinarično doživetje

Italijani zvesto sledijo trendom in postavljajo nove smernice tudi na področju gastronomije. Leta 2002 se je tako v italijanskih slovarjih prvič pojavila »apericena«, nova skovanka iz dveh besed – aperitiva (l’aperitivo) in večerje (la cena). Za Italijane je večerna pijača s prijatelji vedno pomenila družaben dogodek, v zadnjem času pa je ta običaj prerasel v edinstveno kulinarično doživetje, ki ga ob obisku Italije ne smete zamuditi.

Nekaj za vsak okus
apericena

Vedno več barov v Italiji, predvsem v severnem delu države, tako v večernih urah ponuja različne pijače v kombinaciji z all-you-can-eat hladno-toplim bifejem. Za vaš žep bo to še posebej ugodno, saj boste za fiksno ceno, ki se navadno giblje med petimi in desetimi evri, lahko ob pijači in prijetnem druženju s prijatelji razvajali svoje brbončice z različnimi tipi prigrizkov (gli stuzzichini ali gli spuntini).

Naučite se osnovnega besedišča

Sliši se dobro, kajne? Na tečaju italijanščine v Linguli boste podrobneje spoznali različne italijanske kulinarične posebnosti, vaše znanje italijanščine pa vam bo prišlo prav, ko si boste pod vročim toskanskim soncem zaželeli pristno »apericeno« v družbi najdražjih.