Razlogi za učenje italijanščine

Lingula-ucenje-italijanscine-odrasli2Potovanja so zagotovo zelo pomemben razlog za učenje italijanščine. Italija je namreč dežela, ki vsakega popotnika navduši. Naj bo to prečudovita pokrajina, veličastna romantična mesta z bogato kulturno zgodovino, okusno hrano in energičnimi domačini,… Potovanje pa ima seveda prav poseben čar, če se na trgih, v restavraciji, muzejih znamo sporazumevati v italijanščini. Nakupovanje odličnih italijanskih vin bo precej lažje, če boste znali o vinu kaj povprašati. Prav tako boste od domačinov lahko izvedeli marsikatero lokalno zanimivost in zgodbico, če boste z njimi komunicirali v italijanščini.

Kateri so še ostali razlogi za učenje italijanščine?

  1. Veliko svetovnih podjetij ima sedež v Italiji, zato je znanje italijanščine velikega pomena za dobro poslovno sodelovanje ali morebitno gradnjo nove kariere. Italijani sicer znajo angleško, a boste z znanjem italijanščine zagotovo poskrbeli za boljše poslovne odnose.
  2. Če ste ljubitelj glasbe, bo poslušanje opere v italijanščini dobilo čisto nov pomen. Italijanščina velja za enega najbolj spevnih in melodičnih jezikov, zato je veliko glasbenih umetnikov za svoje opere in operete uporabilo prav italijanščino.
  3. Z znanjem italijanščine se vam odprejo vrata v svet umetnosti, ki domuje v Italiji, slikarstvo, kiparstvo, arhitektura, moda so zaščitni znak dežele. Učenje italijanščine pripomore pri raziskovanju sveta umetnosti, razumevanju izvirne literature, lažjemu sporazumevanju na obiskih umetniških in modnih razstav, prebiranju revij o notranji opremi, kulinariki …
  4. Vsi vemo, da italijanščina izvira iz latinščine, morda pa še ne veste, da približno 60 odstotkov besedišča v angleškem jeziku tudi izvira iz italijanščine. Znanje angleščine vam tako pomaga pri učenju italijanščine in obratno.
  5. Imate radi umetniške filme? Zakaj bi se mučili s podnapisi, če lahko film spremljate v italijanščini in se tako spoznavate tudi z različnimi narečji!
  6. Da ne pozabimo na najprivlačnejši razlog za učenje italijanščine; italijanščina velja za enega najlepših jezikov na svetu.

Učenje italijanščine je zabavno, a učinkovito

Učenje italijanščine je zabavno, za kar poskrbijo tudi Lingulini učitelji, ki znajo motivirati in navdušiti svoje tečajnike.

Imate vprašanja o učenju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.