Ali ste vedeli o Italijanih?

Na tečajih italijanščine boste izvedeli precej zanimivosti o Italiji in Italijanih.

  • Prvi holivudski seks simbol in latino ljubimec (amante) je bil Italijan Rudolph Valentino.
  • Vsak Italijan povprečno poje 25 kilogramov testenin (pasta) na leto.
deževni poročni dan

V Italiji bosta imela mladoporočenca še večjo srečo v zakonu, če je na ta dan deževalo (Avtor: lemonjenny)

  • V Italiji bosta imela mladoporočenca (novelli sposi) srečo, če sta se poročila v nedeljo, še večjo srečo pa bosta uživala, če je na ta dan deževalo. Srečo naj bi prav tako prinesli beli golobici, ki ju po obredu izpustita ženin in nevesta. Še eden izmed običajev so konfeti (beli bomboni z mandljem v sredini), ki jih mladoporočenca v okrasni vrečici podarita v spomin svatom in simbolizirajo njuno zaprisego »v dobrem in slabem«.
  • Ena najljubših italijanskih dejavnosti, predvsem na podeželju, je še vedno kratek sprehod (passeggiata) pred večerjo, neke vrste promenada, na kateri se izvejo najnovejše novice.
  • Italijani so neznanski ljubitelji sladoleda (gelato), zato ni presenetljivo, da je celo skupina državnih senatorjev vložila uradno prošnjo, da bi v njihovi “menzi” obratovala prodajalna sladoleda.
  • Za južno Italijo je že dolga leta značilno izseljevanje prebivalcev. Tako enako število Italijanov živi v tujini kot v Italiji, kar je pripomoglo k širitvi priljubljenosti italijanske kuhinje (cucina italiana) po vsem svetu.

Še več zanimosti o Italiji in Italijanih boste odkrili na potovanju po Italiji. Med raznovrstnimi tečaji italijanščine, ki jih pripravljamo v Linguli, boste zagotovo našli pravega zase in na njem izvedeli marsikaj novega. Lingulini jezikovni trenerji so izkušeni profesorji jezika in izvirni govorci, ki poskrbijo za sproščen, a hkrati učinkovit pouk.