Zanimivosti o Italijanih – jih poznate?

Tečaj italijanščine je zanimiv, saj poleg jezika spoznavate tudi zanimivosti o Italiji in Italijanih. Ali ste vedeli, da je bil prvi holivudski seks simbol in latino ljubimec (amante) Italijan Rudolph Valentino?

tečaj italijanščine

Špageti in sladoled

Vsak Italijan povprečno poje 25 kilogramov testenin (pasta) na leto!

Italijani so neznanski ljubitelji sladoleda (gelato), zato ni presenetljivo, da je celo skupina državnih senatorjev vložila uradno prošnjo, da bi v njihovi “menzi” obratovala prodajalna sladoleda.

Italijani in poroke

deževni poročni dan

V Italiji bosta imela mladoporočenca (novelli sposi) srečo, če sta se poročila v nedeljo, še večjo srečo pa bosta uživala, če je na ta dan deževalo. Srečo naj bi prav tako prinesli beli golobici, ki ju po obredu izpustita ženin in nevesta. Še eden izmed običajev so konfeti (beli bomboni z mandljem v sredini), ki jih mladoporočenca v okrasni vrečici podarita v spomin svatom in simbolizirajo njuno zaprisego »v dobrem in slabem«.

V Italiji bosta imela mladoporočenca še večjo srečo v zakonu, če je na ta dan deževalo (Avtor: lemonjenny)

Kaj radi počnejo?

  • Ena najljubših italijanskih dejavnosti, predvsem na podeželju, je še vedno kratek sprehod (passeggiata) pred večerjo, neke vrste promenada, na kateri se izvejo najnovejše novice.
  • Za južno Italijo je že dolga leta značilno izseljevanje prebivalcev. Tako enako število Italijanov živi v tujini kot v Italiji, kar je pripomoglo k širitvi priljubljenosti italijanske kuhinje (cucina italiana) po vsem svetu.

Tečaj italijanščine po izvirni govorni metodi

Še več zanimosti o Italiji in Italijanih boste odkrili na potovanju po Italiji. Raznovrstni tečaj italijanščine, ki ga pripravljamo v Linguli, vam omogoča, da boste izvedeli marsikaj novega. Lingulini jezikovni trenerji so izkušeni profesorji jezika in izvirni govorci, ki poskrbijo za sproščen, a hkrati učinkovit pouk.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.