Kaj bi Hollywood brez Italijanov?

Robert de Niro, Leonardo di Caprio, Sophia Loren, Mira Sorvino, Martin Scorsese so samo nekateri izmed zvezdnikov z italijanskimi ali italijansko-ameriškimi koreninami. Tečaj italijanščine vam bo odkril mnoge zanimivosti.

tečaj italijanščine

Italijanke kraljujejo

V petdesetih in šestdesetih sta na filmskih platnih kraljevali Italijanki Sophia Loren in Gina Lollobrigida. S svojim talentom sta se uveljavili tudi v Hollywoodu in zaradi svoje lepote veljali za seks ikoni petdesetih. Med mlajšo generacijo, ki se vse bolj uveljavlja, pa sodita Mira Sorvino (Kviz, Mogočna Afrodita) in Christina Ricci (Družina Adamsovi, Brezglavi jezdec).

John Travolta, Leonardo di Caprio, Al Pacino …

zvezde Hollywooda

Sophia Loren in Christina Ricci, Robert de Niro (Avtor: Olivier Strecker) in Leonardo di Caprio (Avtor: Siebbi), Martin Scorsese (Avtor: David Shankbone) in Quentin Tarantino (Avtor: Siebbi)

  • Tudi italijanski igralci so znali od nekdaj razvnemati ženska srca. Kdo se ne spomni seksapilnega Johna Travolte v Vročici sobotne noči ali Briljantini, filmih, ki sta ga izstrelila med zvezde! Po neuspešnih osemdesetih je v vlogi gangsterja ponovno briljiral v Tarantinovem Šundu (1994).
  • Še en igralec z italijanskimi koreninami je Leonardo di Caprio. Konec devetdesetih, ko je zaigral v drami Titanik, je med najstnicami povzročil pravo »leomanijo«. Danes velja za enega najuspešnejših hollywoodskih igralcev, znan je po raznolikih filmskih vlogah (Tolpe New Yorka, Letalec, Dvojna igra …).
  • Med največje hollywoodske igralce vseh časov sodita Al Pacino (trilogija Boter, Brazgotinec, Vonj po ženski …) in Robert de Niro (Boter II, Taksist, Lovec na jelene, Besneči bik …).
  • Ameriški režiserji z italijanskimi koreninami so ustvarili mnoga od ključnih del ameriške kinematografije. Naj omenimo le Martina Scorseseja (Taksist, Besneči bik, Tolpe New Yorka), Francisa Forda Coppolo (trilogija Boter, Apokalipsa zdaj), Quentina Tarantina (Mestni psi, Šund, Ubila bom Billa 1 in 2) , po očetovih stopinjah pa uspešno koraka tudi Sofia Coppola (Zgubljeno s prevodom, Marija Antoaneta, Tam nekje).
  • Filmska Trilogija Boter in uspešna nadaljevanka Sopranovi sodita med tista dela, ki prikazujeta italijansko mafijsko rodbino in v katerih je tudi večina igralcev ameriško-italijanskega rodu.

Tečaj italijanščine: glejte filme kar v italijanščini

Če ste med branjem članka navdušili za tečaj italijanščine, vam bomo v Linguli pri tem z veseljem pomagali. Za vas imamo pripravljene najrazličnejše jezikovne tečaje, med katerimi lahko izbirate po svojih željah. Za kakršnakoli vprašanja in dogovor za brezplačen umestitveni pogovor smo vam vedno na voljo.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.