Ujemi trenutek – uživanje po italijansko

Naj uživajo brbončice

Tečaj italijanščine je možnost za pogovor o italijanski kulturi. Znani latinski izrek Carpe diem (užij dan) Italijani prevajajo kot Vivi alla giornata ali Cogli l’attimo (ujemi trenutek). Med lovljenjem svojega trenutka v objemu italijanskih ulic in ob učenju novih italijanskih fraz, ki bodo izboljšale vaše znanje italijanščine, ne pozabite uživati tudi v italijanski kulinariki.

tečaj italijanščine

Vorresti un piatto di pasta? (Bi krožnik testenin?)

Testenine sodijo med najbolj prepoznavne italijanske jedi, povprečen Italijan pa jih poje 25 kilogramov na leto. Na italijanske dobrote kaže že zastava Italije, ki v svojih barvah skriva tradicionalno pico Margherita. Tu zelena (verde) barva predstavlja baziliko, bela (bianco) mozzarello in rdeča (rosso) paradižnik. Sicer imajo barve v zastavi tudi drug pomen: zelena pomeni upanje, bela vero, rdeča pa dobrodelnost.

Zabavno preživljanje prostega časa

Med naročanjem kepice sladoleda (gelato) se spomnite, koliko stvari so izumili Italijani: prvi so ponudili sladoled in izdelali sončna očala. Sončna očala so lep modni dodatek, olajšajo pa tudi ogled italijanskih kulturnih znamenitosti v sončnih dneh. Tudi mobilni telefon je izumil Italijan. Vespe, manjši skuterji, ki polnijo italijanske ulice in z vožnjo poleti prijetno hladijo, prav tako izdelujejo italijanska podjetja.

Večna umetnost

Italijani dobro poznajo tudi latinski izrek Ars longa, vita brevis, kar pomeni, da je življenje kratko, umetnost pa traja, s čimer izražajo naklonjenost umetnosti in kulturi. V Italiji je največ kulturnih znamenitosti pod zaščito Unesca in kar 3000 muzejev.

Tečaj italijanščine: spregovorite samozavestno

Za lažjo komunikacijo v italijanščini med potovanjem pa obiščite tečaj italijanščine ali nove e-tečaje v Linguli, nato pa na potovanju ujemite trenutek Cogli l’attimo v Italiji.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.