Kaj vam bo prineslo srečo v Italiji?

Pobožajte Julijo, vrzite kovanec v vodnjak ali v gobec divjega prašiča

Tečaj italijanščine je odlična priložnost, da spoznate znamenitosti in zanimivosti Italije in njenih slikovitih mest. Znanje jezika vam bo še kako prav prišlo pri izletu ali potovanju v Italijo in zagotovo se boste zaradi tega tudi radi vračali. Na izletu je dobro poznati tudi razna vraževerja (la superstizione), ki lahko vplivajo na vašo prihodnost (il futuro), srečo v ljubezni ali na morebitno vrnitev (il ritorno) v Italijo.

tečaj italijanščine

Vodnjak Trevi so od nekdaj ljudje imeli za svetega.

Kip Julije v Veroni

tečaj italijanščineNa izletu v Verono je nujna postojanka zagotovo hiša Julije, pred katero stoji tudi njen kip (la statua). Če ste vraževerni (superstizioso), se boste zagotovo hoteli fotografirati pred kipom Julije, saj naj bi vam to prineslo srečo v ljubezni. Ampak pazite, za ta cilj se morate dotakniti desne dojke na Julijinem kipu!

Kako metati kovance v vodnjak Trevi v Rimu

Če potujete v Rim, ne smete mimo slavnega vodnjaka Trevi (la Fontana di Trevi) v samem osrčju Rima. Na podlagi antične legende so ta vodnjak od nekdaj ljudje imeli za svetega in so zaradi tega vanj začeli metati kovance (la monetina). Ta običaj (l’usanza) se je ohranil. Metanje kovancev v vodnjak naj bi zagotovilo varno vrnitev v Rim.

Toda pozor (attenzione!)! Če vržete kovanec preko levega ramena (la spalla sinistra), se boste zagotovo vrnili v Rim. Če vržete dva kovanca, boste našli ljubezen svojega življenja. Če pa vam uspe vreči tri kovance, se boste zelo verjetno poročili (sposarsi). Dobro razmislite!

Pobožajte divjega prašiča v Firencah

tečaj italijanščine

Obisk tržnice (il mercato) v Firencah mora vključevati tudi ogled kipa bronastega divjega prašiča (il porcellino). Če se želite vrniti v Firence, morate pobožati gobec divjega prašiča. Poleg tega pa mu lahko v usta položite kovanec, kar naj bi vam prineslo srečo.

Foto: losbuffo.com

Mozaik bika v Milanu

tečaj italijanščine

Če se mudite v Milanu, si napasite oči v prestižni nakupovalni galeriji Vittorio Emanuele II. Tam boste poleg trgovin (il negozio) znanih italijanskih modnih kreatorjev našli tudi mozaik bika (il toro). Na bikova moda morate postaviti peto (il tacco) čevlja in se zavrteti okoli svoje osi.

Foto: www.eataly.com/

Tečaj italijanščine je poučen, a zabaven

Tečaj italijanščine v jezikovni šoli Lingula vas opremi z znanjem jezika in z znanjem o kulturi, tradiciji, običajih ter tudi vraževerju, ki je Italijanom zelo blizu.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.