Učenje italijanščine ob italijanskih serijah

Gledanje televizije vam lahko pomaga pri učenju italijanščine

Tečaj italijanščine poteka v prijetnem vzdušju, učitelji pa vam svetujejo, kako lahko svoje znanje nadgradite tudi doma. Učenje italijanščine bo še bolj učinkovito, če boste prebirali knjige in revije v italijanskem jeziku, poslušali italijanske radijske postaje ali pa gledali televizijski program v italijanskem jeziku. Izgovarjavo in besedišče lahko izboljšate tudi z gledanjem številnih italijanskih nadaljevank.

Un medico in famiglia

Italijansko nadaljevanko »Doktor v družini« so začeli snemati leta 1998 in jo pri sosedih predvajajo še danes. Narejena je po vzoru španske nadaljevanke »Médico de familia« in je danes ena izmed najbolj znanih televizijskih serij v Italiji. V epizodah spremljamo življenje družine Martini, vdovca Leleja Martinija in njegovih treh otrok. Gre za nadaljevanko, ki je primerna za začetnike v italijanščini, saj je jezik preprost in omogoča sledenje, vsebina pa je sproščujoča in zabavna.

I Cesaroni

Italijanska zabavna nadaljevanka je narejena po vzoru španske nadaljevanke Los Serrano. V njej nastopata glavna lika Giulio in Lucia, ki se zaljubita. Preselita se v skupni dom, z njima pa se preselijo še trije sinovi Giulia in dve hčerki Lucie, ki sta jih imela z bivšimi partnerji. Nadaljevanka je polna komičnih zapletov in družinskih problemov ter prinaša zabavno vsebino, kjer boste lahko poslušali italijanski jezik in bogatili besedišče.

Tutti pazzi per amore

Gre za zanimivo italijansko nadaljevanko, ki prikazuje različne družinske situacije in ljubezenske zgodbe. Postavljena je v Rim, govori pa o dogodivščinah vdovca Paola in samohranilke Laure. Nadaljevanko so snemali od leta 2008 do leta 2012. Spremljamo lahko jezik različnih generacij, saj se v zgodbi prepletajo liki različnih starosti, od najstniških pa vse do starejših let.

Donne

Je italijanska kratka nadaljevanka z 10 epizodami. Gre za odlično serijo kratkih filmov, kar je idealno za tiste, ki ne marajo neštetih delov in dolgega čakanja na razplet. V vsaki epizodi spremljamo življenje ene izmed žensk, njene odločitve v življenju in kako so te vplivale na njeno usodo. Poleg učenja italijanščine je serija dobra priložnost, da spoznate tudi vlogo ženske v italijanski kulturi.

Inšpektor Montalbano (Il commissario Montalbano)

Gre za italijansko detektivsko nadaljevanko, ki jo snemajo že od leta 1999. Zgodba temelji na romanih sicilskega pisatelja Andrea Camillerija. Dogajanje poteka večinoma na Siciliji, v izmišljenem mestu Vigàta. Glavni lik, inšpektor Montalbano, govori sicilsko italijanščino, ki je zanimiva zaradi edinstvenih fraz in naglasa, zato je nadaljevanka primerna za učence na višjih stopnjah.

Tečaj italijanščine: usvojite novo besedišče

Tečaj italijanščine v Linguli je odlična priložnost, da izboljšate znanje italijanskega jezika, obogatite besedišče in izboljšate izgovarjavo. Seveda pa vedno ostane tudi nekaj časa za klepet o vaši najljubši italijanski nadaljevanki!

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.