Navpični gozd – Bosco Verticale

Kaj imajo skupnega drevesa in nebotičniki?

Tečaj italijanščine je priložnost za pogovor o kulturnih znamenitostih, ki jih na italijanskem škornju (lo stivale) res ne manjka. To so veličastni spomeniki, kot na primer poševni stolp v Pisi (la torre pendente di Pisa), rimski Kolosej (il Colosseo) … Pa bazilika svetega Petra (Basilica di San Pietro), veronska arena (Arena di Verona) in drugi. V zadnjem času pa delajo družbo tudi moderne stavbe. Ena med njih je »Navpični gozd« (il Bosco Verticale), dvojec milanskih nebotičnikov (i grattacieli), ki poleg ljudi gosti tudi drevesa.

tečaj italijanščine

Najlepši nebotičnik na svetu

Nebotičnika, ki sta delo arhitekta Stefana Boerija, sta bila leta 2015 razglašena za najlepšo in najbolj inovativno visoko stavbo na svetu.

Navpični gozd (il Bosco Verticale) predstavlja nov model gradnje, ki je usmerjena k večji kakovosti življenja. Sestavljata ga dve stanovanjski enoti, visoki 110 in 76 metrov, skupaj pa Navpični gozd daje dom kar 900 drevesom (gli alberi), visokim tri, šest ali devet metrov, in več kot 2000 rastlinam (le piante)!

Ugoden vpliv na okolje

Vegetacija Navpičnega gozda ugodno vpliva na mikroklimo, zagotavlja primerno vlažnost, porablja molekule ogljikovega dioksida (le particelle di CO2) in proizvaja kisik (l’ossigeno). Raznolikost dreves in drugih rastlin ustvarja tudi lep vizualni učinek, saj je Navpični gozd pravi balzam za oči v pretežno industrijskem Milanu. Navpični gozd postaja turistična atrakcija in simbol prestolnice Lombardije, splača pa si ga ogledati v vseh letnih časih, saj se vsakič odene v druge barve.

Tečaj italijanščine in znamenitosti

Italija ima nešteto znamenitosti, tiste novejše in malce bolj skrite pa vam predstavi tečaj italijanščine v jezikovni šoli Lingula. Tečaj italijanščine poteka na različnih nivojih – od začetnega nivoja do konverzacije. Lingulini učitelji vam bodo pomagali, da se boste na potovanju v Milanu lažje pogovarjali z domačini.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.