Kako pripraviti piknik v Italiji?

Andiamo a fare un picnic

Učenje italijanščine je prava priložnost za spoznavanje raznolikega besedišča. Lepo vreme nas vabi k preživljanju časa v naravi ob različnih športnih aktivnostih (attività sportiva), poležavanju ob jezeru (il lago) ali morju (il mare) ali pa le k pikniku na domačem vrtu (il giardino).

Kaj boste vzeli s seboj?

Za lenobno poležavanje na pikniku (il picnic) boste potrebovali odejo (la coperta), plastične kozarce (bicchieri di carta) in jedilni pribor (la posateria). Ob morebitni neprevidnosti nikoli niso odveč papirnate brisače (i tovaglioli di carta).

Hrana in pijača sta najpomembnejši

V košari za piknik (cestino da picnic) ne sme manjkati sadni sok za otroke (il succo di frutta), odrasli pa si bodo raje privoščili kakšno steklenico piva (la bottiglia di birra).

Peka na žaru (la grigliata) je stalna spremljevalka poletnih piknikov. Pečen piščanec (il pollo alla griglia) bo bolj okusen z začimbami (le spezie), ne pozabite niti na solato (l’insalata), sendviče (i panini) in sladico (il dolce). Da bomo lahko še dolgo uživali v čisti naravi, seveda tudi na piknikih varujte okolje in s sabo vzemite še vrečke za smeti (sacchetti per la pattumiera).

Učenje italijanščine: obogatite svoje besedišče

Priprave za naslednji piknik lahko pripomorejo tudi k učenju italijanskega jezika, saj lahko mimogrede dopolnite svoj slovarček italijanskih besed. Obiščite tečaj italijanščine v jezikovni šoli Lingula in poskrbeli bomo, da boste obogatili svoje besedišče italijanščine.

Imate vprašanja o učenju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.