Italijanski jezik mi ni tuj

Učenje italijanščine omogoča spoznavanje najpogostejših italijanskih besed. Zagotovo ste že kdaj pozdravili nekoga s ciao, naročili un caffè ali un cappuccino, per favore ali jedli una pizza. Italijanska kultura je imela velik zgodovinski vpliv na literaturo, hrano in glasbo, zato nam je znan tudi pomen besed maestro, orchestra, piano in solo. Ni slabo za začetek, kajne?

Učimo se na napakah

Italijanščine ni težka za učenje, vsaj na začetku ne, kasneje pa sta za uspeh vsekakor potrebna trud in pridnost. Govorjena in pisana beseda sta si blizu in ko osvojimo pravila za izgovorjavo, je branje enostavno in logično.  Vseeno pa je najboljše vodilo pri učenju jezika, da se ne obremenjujemo preveč s tem, koliko še ne znamo. Italijani imajo pregovor Sbagliando s’impara – z napakami se učimo.

Italijanščino govori 59 milijonov ljudi v Evropski uniji, kot drugi jezik pa italijansko govori še dodatnih 14 milijonov. Tako ni skrbi, da bi vam zmanjkalo sogovornikov.

Učenje italijanščine na zabaven način

Preizkusite svoje znanje v kratki interaktivni igri. Povežite osnovne italijanske fraze z angleškimi sopomenkami. Ne pozabite na izgovarjavo – zabavajte se in berite na glas. Za igro je priporočljivo osnovno znanje angleščine.

Z vami po italijansko z veseljem spregovorimo tudi v Linguli, kjer se italijanskega jezika uči kar lepo število tečajnikov. Učenje italijanščine vam bo omogočilo, da boste s svojim znanjem očarali tudi domačine na potovanju po Italiji.

Imate vprašanja o učenju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.