Priljubljene italijanske testenine

Tečaj italijanščine vam postreže tudi z zanimivostmi o italijanskih jedeh. Testenine so zelo priljubljena hrana po vsem svetu. Sodeč po rezultatih ankete, ki jo je izvedla dobrodelna ustanova Oxfam, po priljubljenosti vodijo pred mesom, rižem in celo pico.

Italija je največja porabnica

Največja porabnica testenin na svetu je seveda Italija, precej za njo pa Venezuela. Top pet porabnikov testenin na svetu:

  1. Italija – 26 kg na osebo letno
  2. Venezuela – 12 kg
  3. Tunizija – 11,7 kg
  4. Grčija – 10,4 kg
  5. Švica – 9,7 kg

Preproste in priročne

In zakaj so postale tako priljubljene? Ker so poceni, raznolike in priročne, omake, s katerimi jih polijemo, pa so narejene iz enostavnih sestavin. Ni jih težko proizvajati v velikih količinah, transportirati in imajo dolg rok trajanja.

Zgodovina testenin

testenine v izložbi

Izložba različnih vrst testenin, Benetke (Avtor: Sputnikcccp)

O nastanku testenin obstaja veliko teorij, najbolj verodostojna pa je tista, ki pravi, da so testenine prišle na Sicilijo v obliki suhih rezancev v času arabskih vpadov v 8. stoletju. Te testenine so bile narejene iz trde pšenice (durum). Skladno s trenutno italijansko zakonodajo so suhe testenine – pasta secca – lahko narejene samo iz te vrste pšenice.

Od začetka 20. stoletja se je začela priljubljenost testenin širiti prek meja Italije, kar je predvsem posledica ogromnega priseljevanja Italijanov v Ameriko. In od takrat so testenine simbol Italije in kulturni fenomen. Ljudje povezujemo Italijo z enostavnim načinom življenja in zdravo prehrano.

Tečaj italijanščine: obogatite svoje znanje

Tečaj italijanščine v Linguli je priložnost, da se boste hitro naučili toliko italijansko, da bosta naročanje hrane in prebiranje receptov v italijanščini enostavna.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.