L’apericena – aperitiv ali večerja?

Edinstveno kulinarično doživetje

Tečaj italijanščine vam postreže z zanimivostmi o italijanski kulinariki. Italijani zvesto sledijo trendom in postavljajo nove smernice tudi na področju gastronomije. Leta 2002 se je tako v italijanskih slovarjih prvič pojavila »apericena«. Gre za novo skovanko iz dveh besed – aperitiva (l’aperitivo) in večerje (la cena). Za Italijane je večerna pijača s prijatelji vedno pomenila družaben dogodek. V zadnjem času pa je ta običaj prerasel v edinstveno kulinarično doživetje, ki ga ob obisku Italije ne smete zamuditi.

Nekaj za vsak okus
apericena

Vedno več barov v Italiji, predvsem v severnem delu države, tako v večernih urah ponuja različne pijače v kombinaciji z all-you-can-eat hladno-toplim bifejem. Za vaš žep bo to še posebej ugodno, saj boste za fiksno ceno. Ta se navadno giblje med petimi in desetimi evri. Lahko si jo prvoščite ob pijači in prijetnem druženju s prijatelji razvajali svoje brbončice z različnimi tipi prigrizkov (gli stuzzichini ali gli spuntini).

Tečaj italijanščine: naučite se osnovnega besedišča

Sliši se dobro, kajne? Tečaj italijanščine v Linguli vam omogoča podrobno spoznavanje različnih italijanskih kulinaričnih posebnosti. Vaše znanje italijanščine pa vam bo prišlo prav, ko si boste pod vročim toskanskim soncem zaželeli pristno »apericeno« v družbi najdražjih.

Imate vprašanja o tečaju italijanščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali nam pišite na info@lingula.si.